Flexitarian

Mindre kött – fler vegetariska måltider! Så kan man sammanfatta den nya trenden, Flexitarian.

FlexitarianAtt välja bort kött under ett antal dagar i veckan och äta mer grönt gör inte bara gott för oss människor utan även naturen. Man kan säga att man kör en 5:2 men med fokus på vegetariskt under 2 dagar och 5 dagar med kött i måltiderna. På så sätt kan man göra en bra påverkan på vår miljö. Och vill man göra en större insats väljer man närodlat under dessa 2 dagar, då blir klimatpåverkan än mindre.

För kroppen är 2 köttfria dagar också ett bra alternativ, då lättar vi på den tunga matsmältningen som kött kräver. Vi kan på så sätt känna oss piggare då kroppens energi går till mycket mer än matspjälkning.

Ett annat matvaltips är att äta efter säsong, årets bästa tid för grönsaker närmar sig: Gå all in i grönsaksdisken! Köp hem sparris, rädisor, gurka och andra grönsaker som skördas i våra svenska landskap.

Vill du göra ett bra val kring din kost är detta ett av de valen jag vill rekommendera. Jag tror att vi behöver protein, men inte den mängd som vi får i oss via kött. Fokusera istället på andra proteinrika källor, grönsaker som innehåller en högre grad protein. Passa in de köttfria dagarna ihop med träningsfria dagar.

Lycka till! Jag hejar på dig och är med när du närmare dig nästa delmål; 40 veckor och 10 månader.

Kram Training Coach – Fullt fokus framåt

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *